brac online

Tamburaški sastav Adresa:Jobova bb, 21400 Supetar
Tel.: 021 630 676 - Fax: 021 630 033
OIB: 46089526113
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.
Predsjednica: Gita Dragičević
Tajnik: Hrvoje Akmadžić
Glazbeni voditelj: Daniel Kelava
Žiro račun::
Splitska Banka 2330003-1100390624

Tamburaški sastav Supetar djeluje samostalno od svibnja 2007. i nastavlja dugogodišnju uspješnu tradiciju tamburaške glazbe koja se desetljećima gajila u Supetru.


NARODNI LIST, lipanj, 1900.

Supetar se s ondašnjih 1892 stanovnika, nakon osnivanja Supetarske glazbe (1877.) i Filharmoničkog društva (1878.) obogatio s dvjema vrijednim glazbenim ustanovama: Pjevačko-tamburaškim društvom "Porin" i Školom glasovira, 24.06.1900. Voditelj je Rudolf Dalibor Wunsch.

Nakon osipanja "Porina" tamburašku je glazbu ponovno oživio mladi nastavnik Željko Turniški, pedesetih godina prošlog stoljeća. Bio je to pravi procvat, nižu se brojni uspjesi na natjecanjima, odgojene su mnoge generacije tamburaša.

Tamburaško se društvo nekoliko puta osipalo zbog odlaska članova na školovanje, zbog financijskih razloga, zbog... Ali uvijek se ponovno obnavljalo.

Renesansu je doživjelo obnovom rada KUD-a "Joško Rendić" 1980., kada je uz Tamburaški orkestar svirala limena glazba, pjevao pjevački zbor, klapa "Vala", ženska klapa, lutkarsko kazalište. Voditelj je maestro Željko Turniški.

Nakon smrti Željka Turniškog tamburaši nekoliko godina pauziraju. Ponovno su zasvirali 1993. pod stručnim voditeljstvom Dragana Smiljana. I ponovno procvat, gostovanja, aktivnosti...

Nekoliko godina zbog "raznoraznih razloga" tamburaši su ponovno utihnuli. Ali ne za dugo. Stari tamburaši, uglavnom tamburašice okupljaju se u proljeće 2007. Stručni voditelj je prof. Daniel Kelava, pomlađuju se, aktivni su, živahni još uvijek i, nadamo se, dugo.

Sadašnji sastav se obogaćuje gitarama i mandolinama. Repertoar je raznolik: od bračkih plesova, dalmatinskih pjesama, valcera do obrada mnogih klasičnih skladbi. Sviraju: Gita Dragičević, Gita Markusović, Pero Vladislavić, Ana Martinović, Marija Kelava, Vesna Klepo, Karmen Gospodnetić, Elza Simon, Planinka Brkljača-Vukušić, Karmen Žuvić, Daniela Damjanović, Mislava Dodig, Nikolina Vladislavić, Ana Nikšić, Nina Marinović, Ricardo Derado, Lidija Dedić, Hrvoje Akmadžić. Stručni voditelj: prof. Daniel Kelava.

Repertoar je raznolik i bogat: od bračkih plesova, dalmatinskih pjesama, valcera do obrada mnogih klasičnih skladbi.

Tamburaški sastav Supetar svira bračke plesove i zajedno s Turističkom zajednicom Supetra pokreće osnivanje plesačke skupine za obnovu bračkih plesova: ciciljona, kvatro paši, vilota, versovje, bela rosa, polka… te su zajedno pravo osvježenje supetarske kulturne ponude.

Nastupamo redovito u Supetru, ali i po Braču, Splitu, gostujemo u Mađarskoj i predstavljamo bogatstvo bračke, dalmatinske i hrvatske baštine.

Sigurni smo da je naša djelatnost obogatila i nadamo se da će još više obogatiti kulturni život u Supetru. Protekle smo godine uključili nekoliko mladih glazbenika iz osnovne škole u Supetru, na čemu ćemo raditi i ubuduće.

Linkovi online:
http://www.knjiznicasupetar.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=33
http://www.knjiznicasupetar.hr/tamburasi.pdf
http://www.knjiznicasupetar.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=60&Itemid=32

DVD Supetar Adresa:21400 Supetar - Put Vele luke b.b.
Tel.: +385 21 630 919 - Fax: +385 630 919
OIB: 46950824665 / MB: 0974242
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.
Predsjednik: Nikica Maričić
Žiro račun::
Splitska Banka 2330003-1100130034

DVD Supetar osnovalo je dvadesetak entuzijasta, među kojima je bilo zidara, težaka, klesara, radnika i činovnika 1951.godine kao prvo vatrogasno društvo na otoku Braču.

Prava revitalizacija Društva pokrenuta je 1994. godine, a prvi značajniji tehnički napredak DVD postiže 1997. godine kada je u suradnji sa prijateljima vatrogascima iz Engleske pokrenuta tzv. "Operacija Florijan" kroz koju se Društvo opremilo prvim pravim navalnim vatrogasnim vozilima i brojnom ostalom vatrogasnom tehnikom.

U šezdeset godina postojanja kroz Društvo je prošlo gotovo tri stotine ljudi. Zahvaljujući ljubavi prema vatrogastvu koja se prenosila s oca na sina u mnogim supetarskim obiteljima česti su primjeri da su gotovo svi muški članovi pripadnici Društva.

DVD "Supetar" danas broji preko stotinu članova od kojih je četrdesetak aktivnih vatrogasaca educiranih kroz vlastiti program školovanja u kojem se velika pažnja posvećuje upravo edukaciji mladih vatrogasaca koji uz pomoć profesionalaca i iskusnijih članova stječu znanja i vještine neophodne za sudjelovanje u svim aktivnostima DVD-a.

Osim osnovne zadaće, protupožarne zaštite na području čitavog otoka, DVD Supetar ima i vrlo važnu ulogu u otočnoj zajednici poklanjajući posebnu pozornost radu s djecom i edukaciji mladih te humanitarnom radu.

Adresa:Ignjata Joba 7, 21400 Supetar - Brač
OIB: 69299967194 / MB: 2566672
Facebook: Bfd Ciciljona Supetar
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.
Predsjednik: Ines Damjanović - 092 254 2638
Umjetnički voditelj: Mladen Grubišić
UPLATA DONACIJA NA:
Splitska banka d.d. 233003 - 1100426723

Bračko folklorno društvo "Ciciljona" osnovano je u travnju 2009.g. u Supetru sa ciljem očuvanja kulturno - povijesne baštine i oživljavanja folklorne tradicije otoka Brača. Pod umjetničkim vodstvom poznatog hrvatskog etnokoreografa, g. Branka Šegovića.

 

Sve koregorafije za Bračko folklorno društvo "Ciciljona" osmislio je g. Branko Šegović, i to:

 1. Starogradski plesovi otoka Brača
 2. Staro bračko kolo
 3. Bračka kvadrilja
 4. Brački šotiš
 5. Stari splitski plesovi
 6. Trogirska kvadrilja
 7. Trogirski šotić
 8. Plesovi otoka Korčule

Bračko folklorno društvo "Ciciljona" broji 20 članova u odrasloj kategoriji te 70 članova školske dobi. BFD Ciciljona nastupalo je:

 1. na otoku Braču (Supetar, Splitska, Škrip, Postira, Sutivan, Milna, Ložišća, Bobovišća n/m, Dol, Nerežišća, Donji Humac, Dračevica, Selca, Bol)
 2. u Splitu (na Rivi i u Gradskoj knjižnici "Marko Marulić")
 3. na smotrama folklora (Dobropoljana, otok Pašman i Betina, otok Murter)
 4. na 1. Danima rogača (Komiža, otok Vis)
 5. na fešti užežin Sv. Ivana (Grab kod Sinja)
 6. na Vinskom festivalu (Csongrad, Mađarska)

Fermajte, zapivajte i zabalajte!

Brač OnlineAdresa: Porat bb, 21400 Supetar - Brač
Tel/Fax: 021 630 045
OIB: 30517022839
Facebook:https://www.facebook.com/pages/wwwbraconlinecomhr/12843205999
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.
UPLATA DONACIJA NA:
Splitska banka d.d., 2330003-1151227928

Udruga BRAČ ONLINE osnovana je u cilju očuvanja i promicanja tradicije otoka Brača, njegove kulture, umjetnosti, stvaralaštva i izdavaštva, kroz svakodnevno praćenje raznih otočkih događanja i redovito informiranje o njima svih Bračana koji žive na području Republike Hrvatske, u tuzemstvu i dijaspori, te drugih prijatelja otoka Brača i javnosti općenito a sve to putem sljedećih djelatnosti:

 • Pružanjem online servisa koji na dnevnoj osnovi prikuplja informacije o kulturnim, sportskim, gastronomskim i drugim aktivnostima i zbivanjima na otoku Braču te ih putem otočkog web portala Udruge dostavlja svima koje otok Brač zanima i privlači, omogućavajući na taj način slobodan protok obavijesti koje svim građanima omogućava i olakšava slobodan i jednak pristup informacijama;
 • Organizacijom i dokumentiranjem izložbi otočkog stvaralaštva i predavanja sa različitom tematikom vezanom za otok Brač radi prezentacije istih svim stanovnicima otoka Brača i njihovim gostima;
 • Prikupljanjem, zabilježavanjem i objavom informacija o tradiciji otoka Brača (očuvanje tradicionalne gastronomije i izvornih otočkih recepata, informacije o tradicionalnim zanatima, tradicionalnoj fotografiji) na otočkom portalu a sve sa ciljem očuvanja i promicanja tih tradicionalnih vrijednosti;
 • Promicanjem izdavačke djelatnosti otoka i otočana putem izvještavanja o njoj na otočkom portalu;
 • Sudjelovanjem u organizaciji otočkih svečanosti, festivala i drugih lokalnih zbivanja;
 • Sudjelovanjem u humanitarnim akcijama za stanovnike otoka kojima ta pomoć treba, putem animiranja, obaviještavanja i izvještavanja javnosti o tim akcijama na otočkom portalu;
 • Širenjem svijesti o potrebi čuvanja kulturne baštine i tradicije i sudjelovanje u njenoj zaštiti;
 • Poticanjem mladih ljudi na volonterski rad i aktivno sudjelovanje u radu otočke zajednice.

Prvi brački web portal "Bračonline" započeo je sa radom 2006. godine kao projekt nekolicine entuzijasta i zaljubljenika u otok Brač. Kako se s vremenom baza naših čitatelja i suradnika širila stvorena je potreba za drukčijim organiziranjem našeg rada pa je 5. listopada 2010. godine osnovana je Udruga za promicanje otoka Brača "Brač online".

Udruga poziva sve zainteresirane za bilo koji vid suradnje na ovom projektu da se bez zadrške jave bilo svojim prilogom, bilo idejom ili savjetom.

A

1. KŠR "ARBUN" - Supetar

2. Ženska klapa "ALEGRIJA" - Supetar

 

B

1. Aeroklub "BRAČ" – SupetarAero Klub Brač - Supetar

2. Klub jedriličara na dasci "BOKMA" - Sutivan

3. Športsko društvo "BOL" – Bol

4. Bračka košarkaška liga – Pučišća BRAČKA LIGA - Pučišća

5. Udruga antifašističkih boraca "BRAČ" - Supetar

6. Lovačko društvo "BRAČ" - Supetar

7. Nogometni klub "BUNTA FOREST SUTIVAN" - Sutivan

8. Udruga za kulturu "BIJEG" - Supetar

9. Udruga "BUDI SVOJ" - Supetar

10. Karate klub "BRAČ" - Supetar

11. DVD "BOL" - Bol

12. Pčelarsko društvo "BLACA" - Pučišća

13. Biciklistički klub "VIŠE, BRŽE, JAČE"- Supetar

14. Streljačko društvo "BRAČ" - Supetar

15. Paintball klub "BRAČ" - Supetar

16. Udruga roditelja osoba s mentalnom retardacijom "BRAČ" - Postira

17. Nogometni klub "BRAZZIA" - Supetar

18. Golf klub "BRAČ" - Bol

19. Glazbena udruga "BRASSCUTA" – Pučišća

20. Klapa "BRACIERA" - Bol

21. Udruga "BOL" - Bol

22. Amatersko kazalište "BRACERA SUPETAR" - Supetar

23. Moto klub "BRAČ 2005" - Selca

24. Ragbi klub "BRAČ" - Pražnica

25. Moto klub "BRAČ" – Gornji Humac

26. Udruga za otočni razvoj "BRAČ" - Supetar

27. Malonogometni klub "BOL" - Bol

28. Športsko društvo "BOL" - Bol

29. Muška klapa "BLACA" - Nerežišća

30. Triatlon klub "BRAČ" - Supetar

31. Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju "BRAČKI PUPOLJCI" - Supetar

32. Backgammon-tavla klub "BOL" - Bol

33. Udruga "BRAČKE RUKE" Supetar

34. Klub jedriličara na dasci "BOL" - Bol

35. Udruga za promicanje kulture i kvalitete života mladihna otoku Braču "BOLiGLAVA" - Bol

36. BRAČ ONLINE - Udruga za promicanje otoka Brača - Supetar >>>

37. Radio klub "BRAČ"  - Trg sv. Jeronima 1,  21412 Pučišća

 

C

1. Udruga multimedijalne kulture "CRNO BILI SVIT" - Sutivan

2. HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENI KRIŽ SUPETAR - Supetar

3. Bračko folklorno društvo "CICILJONA" - Supetar >>>

 

D

1. Dobrovoljno vatrogasno društvo Supetar >>>

2. Udruga za promicanje kvalitete kulturno-društvenih događanja "DRAGUJ" - Bol

3. Ronilački klub "DUBINE" - Selca

 

E

1. Udruga "EKO-ETNO MILNA" Milna

 

F

1. Športsko društvo "FORTUNA" - Povlja

2. Kulturna udruga "FRA ANDRIJA DOROTIĆ" - Sumartin

3. Udruga mladih "FERAL" - Milna

4. Moto klub "FORTUNA" - Milna

 

G

1. Klub jedriličara na dasci "GREGO" - Supetar

2. Boćarski klub "GORNJI HUMAC" – G. Humac

3. Pomorsko športsko ribolovno društvo "GUMONCA" - Mirca

 

H

1. Kulturno umjetničko društvo "HRVATSKI SASTANAK" - Selca

2. Kulturno umjetničko društvo "HRVATSKI SKUP" - Pučišća

3. Udruga "HRAPOĆUŠA" - Dol

4. HRVATSKA PUČKA PROSVJETA - Ložišća

 

I

1. INFORMATIČKI KLUB 404 - Supetar

2. Udruga građana "IDEJA" - Supetar

 

J

1. Teniski klub "JADRAN" - Supetar

2. Košarkaški klub "JADRANKAMEN" - Pučišća

3. Udruga dioničara "JADRANKAMEN d.d." - Pučišća

4. KŠR "JADRANKAMEN" - Pučišća

5. Nogometni klub "JADRAN" - Supetar

6. KUD "JOZO BODLOVIĆ" - Bol

 

K

1. Vokalni asambl "KADUJA" - Sutivan

2. Udruga za promicanje kulture "KONTAKT" - Postira

3. Malonogometni klub "KONOBA TOMIĆ" – Gornji Humac

4. Hrvatska humanitarna udruga "KAMEN" - Sutivan

5. Udruga za promicanje kulture i umjetnosti "KOGULA" - Postira

6. Paintball klub "KA 4" - Sutivan

7. Karate klub "KARATE DOJO BRAČ" - Supetar

 

L

1. Pomorsko športsko društvo "LAHOR" - Sumartin

2. Udruga za poboljšanje života u zajednici "LANTERNA" - Postira

3. Udruga "LUČ" - Supetar

4. Vaterpolo klub "LAHOR" - Sumartin

 

M

1. Košarkaški klub "MILNA" - Milna

2. Malonogometni klub "MLADOST" – Nerežišća

3. MATICA HRVATSKE BRAČ - Bol

4. MATICA HRVATSKE POSTIRA - Postira

5. Boćarski klub "MIRCA" - Mirca

6. Udruga za promicanje kulture i potpomaganje učenika i studenata "dr. MIRO KAČIĆ" - Pučišća

7. KŠR "MRDUJA" - Milna

8. Dramska družina "MIRINA" - Selca

9. Udruga "MURVICA" - Murvica

10. Društvo za kulturu, šport i rekreaciju "MALI PLAC" - Supetar

11. Radio klub "MILNA 9A1CD0" - Milna

12. DVD "MILNA" - Milna

13. Boćarski klub "MURVICA" - Murvica

14. Pjevačko društvo "MRDUJA" - Milna

15. Udruga "MALI RATAC" - Pučišća

18. Paintball i airsoft klub "MRDUJA" - Milna

19. Muška klapa "MORBIN" – Donji Humac

20. Sportsko društvo "MIRCA" - Mirca

 

N

1. Malonogometni klub "NEREŽIŠĆA" - Nerežišća

2. Udruga za zaštitu okoliša "NAŠE MORE" -

3. Udruga "NEVERA" - Postira

4. Malonogometni klub "NEVERA POSTIRA" - Postira

5. Ronilački klub "NEMO" - Postira

 

O

1. Slikarsko-kiparska kolonija "OTOK" - Supetar

2. Udruga "OSIBOVA UVALA" Milna

3. Klub mladih Osibova - Milna

 

P

1. Društvo za šport i rekreaciju "PRAŽNICE" - Supetar

2. Pjevačko društvo "POSTIRSKI SKLAD" - Postira

3. Udruga za zaštitu okoliša i poboljšanje uvjeta življenja "PLANIČJE" - Pučišća

4. Teniski klub "POSTIRA" - Postira

5. Nogometni klub "POSTIRA-SARDI" - Postira

6. Planinarsko društvo "PROFUNDA" - Selca

7. Vaterpolo klub "PUČIŠĆA" - Pučišća

8. Udruga maslinara "POSTIRA" - Postira

9. Klub za športski ribolov "POSTIRA" – Postira

10. Boćarski klub "POSTIRA" - Postira

11. Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine "PUČIŠĆA" - Pučišća

12. Šahovski klub "PUČIŠĆA" - Pučišća

13. DVD "PUČIŠĆA" - Pučišća

14. AIRSOFT KLUB "Poskoci" - Nerežišća

15. Klapa "PUPE" - Supetar

16. Jedriličarski klub "POSTIRA" - Postira

17. Malonogometni klub "PROŽNICA" - Pražnica

18. Udruga "POTEZANJE MRDUJE" - Milna

 

R

1. ROTARY CLUB BRAČ - Supetar

2. Boćarski klub "RATAC" - Bol

 

S

1. Koordinacija ženskih grupa "SEKA" - Zagreb

2. Auto klub "SUPETAR"

3. Športsko društvo "SUTVID" - Škrip

4. Udruga za promicanje ekstremnih sportova i zaštitu okoliša "SAXUM" - Sutivan

5. Tenis klub "SLIVJE" - Selca

6. Udruga uzgajivača domaćih životinja "Sv. JURAJ" – (Supetar) Gornji Humac

7. Vaterpolo klub "SUPETAR" - Supetar

8. Jedriličarski klub "SUPETAR" – Supetar

9. Tae kwon-do klub "SAGENA" - Supetar

10. DVD "SELCA" - Selca

11. DVD "SUPETAR" - Supetar

12. Hrvatsko pjevačko društvo "SVPETRUS" - Supetar

13. "STUDIO RENATA" - Sutivan

14. Udruga za promicanje umjetnosti i zaštite starina "sv. JURAJ" – Donji Humac

15. Boćarski klub "SUTVID BRAČ" - Škrip

16. Boćarski klub "STIVAN" - Sutivan

17. Klub za športski ribolov "SUTIVAN" - Sutivan

18. Boćarski klub "SUPETAR" - Supetar

19. Športsko društvo "SAN MARTINO" - Sumartin

20. Aeroklub "SELCA" - Selca

21. Malonogometni klub "SUPETAR" - Supetar

22. Tamburaški sastav "SUPETAR" - Supetar >>>

23. Malonogometni klub "STIVAN" - Sutivan

24. Planinarsko društvo "SUTVID" - Supetar

25. Udruga "SUPER SUPETAR" - Supetar

26. Borilački klub "STIVAN" - Sutivan

 

Š

1. Udruga za zaštitu okoliša "ŠKAJA" - Nerežišća

2. Multimedijalna putujuća artistička skupina "ŠUŠUR" - Bol

3. Klub za športski ribolov i podvodne djelatnosti "ŠAMPJER" - Bol

 

T

1. Športsko društvo "TAKMAC" - Selca

2. Udruga za promicanje glazbe i sporta "TALENTI" - Sutivan

3. Jedriličarski klub "TIČJI RAT" - Povlja

4. Klub navijača Hajduka "TORCIDA BRAČ" - Supetar

 

U

1. UDRUGA IZNAJMLJIVAČA SOBA I APARTMANA U DOMAĆINSTVIMA - Bol

2. UDRUGA UMIROVLJENIKA BRAČ - Supetar

3. Udruga za promicanje kulture i umjetnosti "UNIKAT" - Postira

4. UDRUGA UGOSTITELJSKO-TURISTIČKIH RADNIKA - Bol

5. UDRUGA ZA BOLJI BOL - Bol

6. UDRUGA EKOLOŠKIH MASLINARA BRAČA - Selca

7. UDRUGA IZNAJMLJIVAČA PRIVATNOG SMJEŠTAJA U GRADU SUPETRU - Supetar

8. Ženska klapa "UŽONCA" - Bol

9. UDRUGA IZNAJMLJIVAČA OBITELJSKOG SMJEŠTAJA POSTIRA - Postira

10. UDRUGA TAKSI PRIJEVOZNIKA GRADA SUPETRA - Supetar

11. Udruga "UZMAH" - Ložišća

 

V

1. Klapa "VOLAT" - Pučišća

2. PŠD "VRILA" – Bobovišća n/m

3. Radioklub "VIDOVA GORA" - Supetar

4. Udruga "VELA FARSKA" - Nerežišća

5. Lovačka udruga "VIDOVA GORA" - Supetar

6. Udruga uzgajivača domaćih životinja "VIDOVA GORA" - Nerežišća

5. Klapa "VALA" - Supetar

6. Udruga "WING TSUN BRAČ" - Supetar

 

Z

1. Teniski klub "ZLATNI RAT-BOL" - Bol

2. Udruga dioničara "ZLATNI RAT d.d. – KLUB 98" - Bol

3. Športsko društvo "ZVRK" - Supetar

4. Udruga "ZLATNI OTOK MLADIH" - Nerežišća

Sve bračke župe:

Bobovišća
021/636 044
Bol
021/635 263
Blaca
021/637 119
Dol
021/632 700
Donji Humac
021/622 089
Dračevica
021/637 119
Gornji Humac
021/622 089
Ložišća
021/636 044
Milna
021/ 636 044
Mirca
021/631 329
Murvica
021/635 263
Nerežišća
021/637 119
Novo Selo
021/648 100
Postira
021/632 250
Povlja
021/648 100
Pražnica
021/646 074
Pučišća
021/ 633 192
Selca
021/622 089
Splitska
021/632 250
Sumartin
021/648 100
Supetar
021/631 329
Sutivan021/638 196 Škrip
021/632 700
 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.