brac online

Opći uvjeti korištenja portala

Dobrodošli na Brač Online portal. Portal Brač Online omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja koji su podložni ovim Općim uvjetima korištenja portala.

Korištenjem bilo kojeg dijela portala kojeg održava udruga Brač Online (u nastavku samo portal) smatra se da su svi korisnici portala upoznati s ovim uvjetima te da prihvaćaju koristiti sadržaj ovog portala isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

Udruga Brač Online ima  autorska prava na sve sadržaje portala (tekstualne, vizualne i audio materijale, dizajn i struktura predloška). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, a bez dozvole udruge, smatra se kršenjem autorskih prava portala i podložno je tužbi.

Uvjeti prenošenja članaka

Drugi portali i web stranice smiju prenijeti dijelove pojedinih članaka objavljenih na portalu  isključivo kao vijest od najviše 600 znakova uz obavezno navođenje izvora tj. moraju objaviti link na originalni članak u formatu originalnog naziva članka koji je ujedno i link na originalni članak. Drugi portači i web stranice mogu s portalom Brač Online sklopiti izravni dogovor o načinu prenošenja sadržaja portala.

Linkovi na druge web stranice

Na portalu se objavljuju vlastiti sadržaji, sadržaji oglašivača, besplatni sadržaji, sadržaja koje kreiraju posjetitelji portala i linkovi na vanjske web stranice.

Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Udruga i portal Brač Online ne mogu se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem sadržaja portala. Zabranjeno je korištenje sadržaja portala u komercijalne svrhe bez prethodne suglasnosti odgovornih osoba udruge Brač Online.

Poslovni odnos između portala i oglašivača na portalu isključivo je stvar njihova poslovnog dogovora. Udruga  i portal Brač Online ne snose odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu oglašavanjem na portalu.

Zaštita privatnosti

Uredništvo portala poštuje privatnost korisnika i posjetitelja portala. Podatke prikupljene tijeko postupka registracije korisnika, uredništvo portala neće davati na uvid i korištenje trećoj strani, osim kad je takva obveza regulirana zakonom.

Uredništvo portala obvezuje se čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Obveza korisnika i oglašivača

Korisnicima portala i oglašivačima na portalu zabranjuje se:

- objavljivanje i razmjena sadržaja koji krše hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji su uvredljivi, vulgarni, prijeteći, rasistički ili šovinistički, ili štetni na bilo koji drugi način

- svjesno objavljivanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili druge potencijalno štetne računalne datoteke ili programe koji su načinjeni u svrhu ometanja rada bilo kojeg računalnog programa i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme

- objavljivanje i razmjena informacija za koje korisnik zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi objavljivanje i korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima i/ili osobama

- lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe

- objavljivanje i razmjena sadržaja zaštićenih autorskim pravom

- objavljivanje i razmjena sadržaja drugim korisnicima bez njihova pristanka ili traženja

Registrirani korisnici

U svrhu stjecanja statusa registriranog korisnika portala Brač Online, korisnik je obvezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke i odabrati svoje korisničko ime i šifru.

Uredništvo portala zadržava pravo brisanja i/ili privremenog blokiranja korisničkog računa, bez prethodne najave ili/i objašnjenja, i ne snosi odgovornost za štetu nastalu brisanjem i/ili privremenim blokiranjem korisničkog računa.

Za sve sadržaje objavljene pod korisničkim imenom registriranog korisnika odgovoran je isključivo taj registrirani korisnik. Portal nije odgovoran za neovlašteno korištenje korisničkog računa i bilo koju štetu nastalu nastalu tim korištenjem. Portal također nije odgovoran za eventualnu štetu nastalu zbog sadržaja koje je objavio registrirani korisnik pod svojim korisničkim imenom.

Pravila komentiranja na portalu

Komentari objavljeni na portalu Brač Online ne odražavaju stav udruge koja održava portal i samog uredništva portala. Stavovi koje objavljuju pojedini autori nisu nužno stavovi udruge i uredništva portala.

Izmjene sadržaja i usluga

Udruga i uredništvo portala Brač Online zadržavaju pravo da, bez prethodne najave, izmjene i ukinu, bilo privremeno ili trajno, bilo koji sadržaj i/ili uslugu na portalu.

Izmjene uvjeta korištenja

Uredništvo portala zadržava pravo izmjene uvjeta korištenja portala i nije odgovorno za moguće posljedice proizašle iz tih izmjena. Izmjene navedene u tekstu Općih uvjeta korištenja portala stupaju na snagu samim objavljivanjem na portalu.

Udruga i uredništvo portala ne snose nikakvu odgovornost za štetu nastalu kršenjem ovih Uvjeta.

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.