Brač Online

Portal otoka Brača - već 15 godina s vama

Rezultati istraživanja dr. Shakira Franco Suglia, glavnog autora s harvardske škole javnog zdravlja da je čisti zrak bolji za dječju inteligenciju.

Djeca koja žive u četvrtima s gustim prometom imaju niži kvocijent inteligencije i postižu lošije rezultate na testovima inteligencije i pamćenja od djece koja udišu čist zrak, pokazala je nova studija.
 
Posljedica onečišćenja zraka na inteligenciju slične su onima uočenima kod djece čije su majke pušile deset cigareta dnevno u trudnoći ili kao kod djece koja su bila izložena olovu, rekla je agenciji Reuters dr. Shakira Franco Suglia s harvardske škole javnog zdravlja, glavni autor studije.

Dok je učinak zagađenja na kardiovaskularni i respiratorni sustav široko proučavan, manje se zna kako udisanje onečišćenog zraka može utjecati na mozak, pišu Suglia i njezin tim u časopisu American Journal of Epidemiology.

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.