brac online

Željeli vi to ili ne Bebe gutaju predmete, evo par savjeta što napraviti kada se to dogodi.

Može li mali metalni predmet  koji je progutan išta ozlijediti ili izazvati začepljenje?

Gutanje malih metalnih predmeta kao što su mali novčić i slično nije ozbiljan problem osim ako dijete ima probleme s gutanjem, disanjem ili ako kašlje, tada je možda nastalo začepljenje u traheji ili gornjem dišnom putu. Ako ne primjećujete takve poteškoće možete očekivati da će predmet izaći sa stolicom u narednih par dana. Ako se to ne dogodi bit će potrebno rendgensko snimanje da se vidi da li je lažna uzbuna ili je zapelo negdje u crijevnom traktu.


Moje je dijete pojelo opušak od cigarete hoće li mu naškoditi?

Hoće. Ako je dijete primilo sav nikotin koji se zadržao u opušku, može se otrovati. Nemir, povraćanje, proljev manifestacije su tog trovanja. Ako je dijete progutalo jedan ili više opušaka a narednih dvadeset minuta nije povraćalo navedite ga da povrati.

Čini mi se da je moje dijete progutalo nešto klorirane vode iz bazena hoće li mu naškoditi?

Klor se dodaje u bazenima kako bi se spriječio razvoj bakterija i drugih mikroorganizama. Kad se koristi u odgovarajućoj koncentraciji, najčešće nije štetan. Zbog toga ne treba ništa poduzeti ako je dijete progutalo malo vode iz bazena.

S druge strane klor i druge kemikalije jako su otrovni. Gutanje velike količine bazenske vode može izazvati povraćanje no to nije opasna reakcija. Najčešći problem koji izaziva bazenska voda je nadražaj očiju. Međutim najveća opasnost za djecu od bazenske vode jest da da je udahnu u pluća. To može rezultirati davljenjem ili pneumonijom. Poteškoće može izazvati prisustvo klora u vodi koji može nadražiti pluća.

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.