Brač Online

Portal otoka Brača - već 15 godina s vama

Nekoliko savjeta vezanih za gotovu mliječnu hranu.

Mogu li  djetetu dati bočicu kad ide u krevet ili da je ima u toku noći?

Iako prisustvo bočice donosi određenu emocionalnu sigurnost,ne treba je koristiti kao sredstvo umirenja djeteta. Umjesto da mu date da sam u krevetiću popije svoju bočicu, držite ga u krilu. Tako ćete izbjeći da se naguta zraka i da ga muče želučane tegobe. Nikad ne požurujte dijete da pije.

Otkako sam počela hraniti dijete zamjenskom hranom stolica mu je promijenila boju i koegzistenciju. Je li to u redu?

Djeca koja doje majke imaju žutu mekšu stolicu. U prvih nekoliko tjedana ona će biti učestalija. Nakon nekoliko mjeseci one će se prorijediti. Kad dijete prijeđe na zamjensku hranu stolica će biti čvršća. Neka hrana čak može izazvati i zatvor. Kako dijete raste raznovrsnija je i prehrana pa stolice imaju sve sličniju koegzistenciju odraslih. S dvije godine potpuno su čvrste. U nekim dječjim stolicama možemo zapaziti i sluz, no ne treba brinuti zbog toga. Tek u starije djece sluz može ukazivati na neki problem.

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.