Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

5-beba-naslovnica

 

Korisni savjeti vezani za dojenčad...
Smijem li ostaviti svjetlo po noći u djetetovoj sobi?

Da. Ako se dijete probudi osjećat će se mnogo sigurnije kad je svjetlo upaljeno.

Kako i kada djetetu režem nokte?
Dječji nokti u prosjeku rastu po 0,1 milimetar na dan.To znači da u prosjeku mjesečno narastu 3,2 mm.Trebali bi rezati svaka dva tjedna po potrebi i prije. Nabavite anatomske škarice i režite nokte ravno .Uglove ne treba zaobljavati jer na taj način oštećujete žljebove noktiju,povećavate mogućnost infekcije i slabog rast noktiju.


Moje dijete plače a ne ispušta suze, je li to u redu?

Iako je neobično 1-2 % djece plaču s nekoliko suza ili bez ijedne.Velika većina je potpuno normalna.Rjetke su bolesti popračene tom pojavom.U nekim od tih slučajeva oko je jako suho i treba hitnu lječničku pomoć.Ako nema nikakvih zdrastvenih problema a i dalje plače bez suza ipak bi trebali reći vašem pedijatru.

Ruke i noge mog dijeteta su često hladne. Je li to normalno?

Mnoga mala djeca imaju slab optok krvi na periferiji.to se posebno primjećuje u hladnim sobama.U zagrijanim prostorijama krvotok se ubrzava i temperatura nogu i ruku raste.No neka djeca imaju sužene arterije u rukama i nogama  i u tom slučaju ruke i noge će uvjek biti hladne.Liječnik može lako  provjeriti optok krvi u djeteta stoga ga posjetite.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.