Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

3-beba-naslovnica U drugom nastavku priloga Bebe, donosimo Vam par informacija o cijepljenju i imunizaciji...Cijepljenje (imunizacija) je namjerno stimuliranje obrambenih mehanizama organizma protiv specifičnog štetnog uzročnika.Osnovni cilj  cijepljenja jest umjetno i na bezopasan način stvoriti uvjete određene bolesti,ali samo toliko,koliko je potrebno  da se pojedinac zarazi određenim uzročnikom,ali da ne oboli od te bolesti.


Moje dijete je plakalo dva sata nakon što je dobilo DTP cjepivo(difterija,pertusis,tetanus) i imalo je povišenu temperaturu a, pet sati kasnije na mjestu uboda ima izbočinu i jako je vruća,što da radim je li to normalno?


To je česta reakcija u male djece.To je lokalna reakcija na injekciju i izaziva bol i  zagrijanost  toga područja. Najbolje je na oteklinu staviti hladan oblog od vode i često mijenjati.To može potrajati dva do tri dana.Isto tako dobro je dati djetetu  Lupocet koji je analgetik i antipiretik dakle ublažava bol i ujedno snižava temperaturu koja može biti povišena.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.